RMDSZ: ne halogassa a kormány a költségvetés-kiegészítést

RMDSZ: ne halogassa a kormány a költségvetés-kiegészítést

Most először fordul elő, hogy nyáron nem végezte el a költségvetés-kiigazítást a kormány – hangzott el Kelemen Hunor és Cseke Attila közös nagyváradi sajtótájékoztatóján. 

„Felháborítónak tartjuk, hogy a kormány nyár óta halogatja a költségvetés-kiegészítést, mert ezzel megbénítja a gazdaságot. Szükség van ezekre a forrásokra, hogy az önkormányzatok dolgozni tudjanak, hogy ne álljanak le a közberuházások, és ne növekedjen a költségvetési hiány” – nyilatkozta az RMDSZ elnöke, aki az önkormányzatok kérését is tolmácsolta. 

„Ha nyáron elvégezték volna a költségvetés-kiigazítást, akkor mehettek volna előre a közösségek projektjei. A halogatás miatt ma kifizetetlen számlák és felfüggesztett munkálatok vannak a közberuházásoknál. Az alulfinanszírozás miatt komoly problémák akadnak” – nyilatkozta Cseke Attila szenátor, a Szövetség Bihar megyei szervezetének elnöke.

A sajtótájékoztatón Kelemen Hunor a jövő év tétjére rámutatva elmondta: a választások az ország és a romániai magyarság következő évtizedét fogják meghatározni, 2024 igazi tétje az, hogy minden olyan intézményben jelen legyünk, ahol rólunk döntenek.

kapcsolódó

Hírlevél