Véglegesítette az RMDSZ az önkormányzati jelöltlistáit

Véglegesítette az RMDSZ az önkormányzati jelöltlistáit

A Szövetségi Állandó Tanács csütörtöki ülésén véglegesítette önkormányzati jelöltlistáit az RMDSZ.

Habár helyi szinten verseny lesz, az európai parlamenti választáson együttműködés és összefogás van. Ez a legfontosabb, hiszen ez szolgálja a magyarság érdekét” – fogalmazott Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke rámutatott: 2024 sorsdöntő év, a nagy változások éve az egész világban: Európában és itthon is. Június 9-e tétje, hogy a romániai magyarok képviselői legyenek ott az Európai Parlamentben, mert akkor a partnereikkel és szövetségeseikkel esélyük lesz arra, hogy jó irányba változtassák az Uniót: a magyarok a nyertesei és ne a vesztesei legyenek a következő évtizednek.

Kelemen Hunor elmondta azt is, hogy egyrészt nekünk tovább kell építeni azt az utat, amit elkezdtünk az őshonos kisebbségek európai szintű védelme érdekében, másrészt olyan korrekciókra van szükség, amelyek a gazdaság és mezőgazdaság versenyképességét fenntartják, megerősítik. Emellett fontos, hogy a kohéziós alapokat továbbra is megkaphassák az erdélyi magyarok, a gazdák és a települések, hiszen azokból lehetett építkezni.

Június 9-én aki a magyar összefogás listájára szavaz, arra szavaz, hogy a jó irányba változzon az Európai Unió. Együtt győzni fogunk!” – tette hozzá.

Az elmúlt 1 hónapban több mint 5250 személy méretkezett meg az RMDSZ által szervezett előválasztásokon. A Szövetségnek 12 megyében lesz megyei tanácselnökjelöltje és 17 megyében megyei listája. 280 polgármesterjelöltet indítanak, 525 helyi közigazgatási egységben állítanak helyi tanácsosi listát.

kapcsolódó

Hírlevél