Borbély: Erős önkormányzatokra van szükségünk!

Borbély: Erős önkormányzatokra van szükségünk!

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 31-én  részt vett a Nagyszalontán megtartott megyei RMDSZ szervezet kiértékelő közgyűlésén. A rendezvényen több mint 700 képviselő jelent meg.

A rendezvény résztvevőit Kiss Sándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke köszöntötte, majd Borbély László az RMDSZ politikai alelnöke tartott beszédet. A politikus  kihangsúlyozta, hogy : „az RMDSZ tudatosan képviseli 1990 óta a magyarság érdekeit. Sok mindet sikerült abból, amit megfogalmaztunk 1990 - ben. Meg kell értenünk, hogy a román társadalom, a román döntéshozó nem fog önszántából a kisebbségek jogait biztosító törvényeket elfogadni, nem fogja nekünk tálcán kínálni a minket megillető jogokat. Ezeket a jogokat csak úgy tudjuk kivívni és megtartani, ha ott vagyunk ahol a döntéseket hozzák, ha jelen vagyunk az önkormányzatokban, a különböző kormányzati struktúrákban és a parlamentben. Az elmúlt két év kormányzati szerepvállalása sok esetben nehéz és elkerülhetetlen döntések meghozatalát jelentette, de jelenlétünkkel meg tudtunk akadályozni számos, minket hátrányosan érintő kezdeményezést. Meg tudtuk akadályozni a kisnyugdíjak megadóztatását, a nyugdíjcsökkentést. Meg tudtuk akadályoznia területi átszervezést, a megamegyék létrehozását, ami Székelyföld, Partium, a magyarlakta vidékek beolvasztását jelentette volna. Tudtuk segíteni a közösséget beruházásokkal és olyan törvények elfogadásával mint a tanügyi törvény"- hangsúlyozta Borbély László.

“Ezen az úton kell továbbhaladni, mert az egység többet ér, mint a kettősség vagy a hármasság. Erős önkormányzatokra és erős parlamenti képviseletre van szüksége a magyarságnak. Ezért kell összefognunk”- mondta az RMDSZ politikai alelnöke.

kapcsolódó

Hírlevél