Kovács Attila: új jelöltekkel erősítettük meg a képviseletet Brassóban

Kovács Attila: új jelöltekkel erősítettük meg a képviseletet Brassóban

Az RMDSZ-nek Brassó megyében megyei tanács alelnöke, két municípiumi alpolgármestere, három polgármestere van, emellett jelentősen nőtt a községi alpolgármesterek és tanácsosok száma is.  

„Nyolc év után a közösség nagy részvételének köszönhetően újra három megyei tanácsosunk van az eddigi kettő helyett, továbbá Brassó városban sikerült újra megszerezzük a két tanácsosi helyet.

Történelmi pillanat tanúi lehetünk, hiszen Brassóban magyar alpolgármesterünk van Barabás László személyében, Négyfaluban pedig szintén alpolgármesterünk van Géczi Gellért személyében, aki második mandátumát kezdheti meg. Ambrus Izabella, Brassó Megye Tanácsának alelnöke lett, az ő munkáját két megyei tanácsosunk segíti: jómagam és Tóásó Imelda.” – számolt be az önkormányzati választást követő eredményekről Kovács Attila, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke.

Az RMDSZ Brassó megyében három településen őrizte meg polgármesteri tisztségét: Ürmösön Gergely János, Alsórákoson Epureanu János és Apácán Bölöni László továbbra is folytathatja a munkát. A két municípiumi alpolgármester mellett (Brassó, Négyfalu) az RMDSZ-nek számos községi alpolgármestere lett: Szásztyúkoson Kósa Alpárt, Tatrangon Szász Attilát, Homoródon Lőrincz Bélát, Alsórákoson Rákosi Jánost, Zsiberken Gyerkes Sándort, Ürmösön Fazakas Jánost, Höltövényen Pál Gyulát választották alpolgármesternek.

„Kiemelném Szásztyúkost, ahol Kósa Alpár egyedüli RMDSZ-es tanácsosként jutott be a helyi önkormányzatba, és a község alpolgármesterévé választották, Höltövényben ugyancsak egyetlen bejutott RMDSZ-es tanácsosként Pál Gyula kapta meg az alpolgármesteri tisztséget. Így mindkét településnek először van magyar alpolgármestere.”− számolt be Kovács Attila.

Az összesítések szerint a tanácsosok száma is nőtt: Brassóban két (egyikük alpolgármester), Brassó megyében három (köztük egy megyei tanács alelnök), Négyfaluban négy (egyikük alpolgármester), Kőhalomban két, Apácán négy, Botfaluban egy, Sárkányban egy, Bodolán négy, Kacán egy, Krizbán egy, Höltövényen egy (egyben alpolgármester), Olthévízen három, Homoródon két (egyikük alpolgármester), Zsiberken egy (egyben alpolgármester), Ürmösön öt (egyikük alpolgármester), Alsórákoson hat (egyikük alpolgármester), Tatrangon öt (egyikük alpolgármester), Szásztyúkoson egy (egyben alpolgármester), Keresztváron két helyi RMDSZ-es tanácsos fog tevékenykedni a következő 4 évben.

„Tisztségviselőink azért fognak dolgozni, hogy közösségünk biztonságban legyen mind oktatási, kulturális és kisebbségjogi téren – ez magába foglalja az infrastrukturális, a gazdasági növekedést célzó fejlesztéseket, a magyar oktatási, egyházi és civil intézményekkel való munkát, illetve a kulturális projektek és kisebbségvédelmi ügyek támogatását” – fejtette ki az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke, majd úgy értékelt: jó eredményekkel zárták az önkormányzati választást, a megnyert vezetői tisztségek pedig az érdekképviseleti munkának súlyt adnak. 

kapcsolódó

Hírlevél