Vezetékes vízhálózatot adtak át a Güdücön

Vezetékes vízhálózatot adtak át a Güdücön

A magyar érdekképviselet három alappillérének összefogásából születnek a most átadotthoz hasonló beruházások, az életerős közösségekért dolgozik az RMDSZ – hangsúlyozta Moldován József képviselőjelölt a güdüci ivóvízhálózat felavatásán.

Egymillió-százötvenezer lej értékű beruházást adtak át a Gyergyószárhegy községhez tartozó Güdücön december 5-én, szerdán. A beruházásnak köszönhetően a mintegy 180 lakosú Güdüc a teljes ivóvízhálózat mellett öt utcai közkúttal és öt tűzcsappal is gazdagodott.

Az ünnepélyes szalagvágásra a helyiek gyűrűjében került sor, melyen Gábor László polgármester meghívására részt vett Moldován József képviselőjelölt, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Petres Sándor alelnök. A polgármester megköszönte Hargita Megye Tanácsának és a többi támogatónak ivóvízhálózat megvalósulásához nyújtott segítséget.

Borboly Csaba tanácselnök beszédében hangsúlyozta, hogy ez a beruházás az itt élők életminőségének javítása mellett a turisztika és a mezőgazdaság szempontjából is fontos.

Moldován József képviselőjelölt a helyi vezetés, a megyei és az országos képviselet együttműködésének eredményének nevezte az ivóvízhálózat megvalósítását, és az RMDSZ parlamenti és kormányzati jelenlétének fontosságát emelte ki beszédében.

– Ez a beruházás remek példa arra, hogyan működik együtt a magyar érdekképviselet három alappillére, a helyi és a megyei tanács, a parlamenti képviselet és a kormányzati tisztségviselők a fejlődés érdekében. Az elkövetkezőkben is arra kell figyeljünk, hogy ez a három egység ugyanígy összefoghasson a helyi közösségek érdekében. Önöknek december 9-én el kell menni szavazni ahhoz, hogy mi beleszólhassunk az ehhez hasonló döntésekbe – fejtette ki a képviselőjelölt.

A szalagvágást követően a jelenlevők az egyik utcai kútból megkóstolták a friss vizet. A továbbiakban Gyergyószárhegy önkormányzata működteti az ivóvízrendszert, és a lakosokkal közösen oldják meg a hálózatra való rácsatlakozást.

kapcsolódó

Hírlevél