Kelemen Hunor: támogatókat kerestünk, partnereket találtunk! – sátortetős műjégpályát nyitottak meg Csíkszeredában Fotó: Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia Facebook oldala

Kelemen Hunor: támogatókat kerestünk, partnereket találtunk! – sátortetős műjégpályát nyitottak meg Csíkszeredában

A felavatandó mobil jégpálya felépítése és működtetése csak első lépés, amit újabb pályák felépítése követ. Egy olyan központnak a kialakítása Felcsíkon, amely színvonalas képzést nyújt majd mindazoknak, akik korcsolyázni és jégkorongozni kívánnak – hangsúlyozta március 3-i, pénteki ünnepi beszédében Kelemen Hunor, aki a sátortetős mobil műjégpálya megnyitóján vett részt Csíkszeredában.

A hokiszerető csíkiakhoz szólva, Kelemen Hunor felidézte: a Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozásához, a régi álmok megvalósításához elsősorban partnereket kellett keresni: „2015-ben, a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) fórumán, de még azelőtt, az ezt előkészítő beszélgetéseken arra kértem Orbán Viktor miniszterelnök urat, hozzuk létre a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, ugyanis itthon, nálunk Székelyföldön szükség van egy olyan intézményre, egy olyan keretre, ahol minden korosztályának – a legkisebbektől a legnagyobbakig – lehetősége nyílik a korcsolyázásra, a jégkorongozásra. Hiszem, ezek közül a gyermekek közül jó néhányan biztosítják majd az utánpótlást, előbb vagy utóbb részt vesznek a világ- és európai bajnokságokon, de abban is bízom, hogy mindenek előtt a magyar válogatott mezében lesznek sikeres jégkorongozók.

Az RMDSZ elnöke szerint Csíkban a jégkorongozásnak egy olyan hagyományát kell megőrizni és tovább vinni, amelyre méltón lehet büszke minden csíki, de székely ember is. „Az álmokhoz tehát partnereket kerestünk, és partnerekre találtunk Magyarország Kormányban, a római katolikus egyházban, az önkormányzatokban, akiket köszönet illet. És köszönöm mindazoknak, akik már sokkal korábban, 2014–2015 előtt is hittek a székelyföldi jégkorongban, akik folyamatosan emlékeztettek bennünket arra, hogy partnereket kell keresnünk álmaink megvalósításához. Támogatókat kerestünk, partnereket találtunk! Hajrá, Székelyföld! Hajrá, székelyföldi jégkorong!” – összegzett Kelemen Hunor.

A megnyitón felszólalt Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai államtitkárságának főosztályvezető helyettese, dr. Zsigmond Barna Pál, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja, Tánczos Barna szenátor és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, áldást mondott Darvas-Kozma József esperes.

 

kapcsolódó

Hírlevél